Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
7 August 2011
Családi nyaralás LZ FF és IOTA aktiválással
Ivánnal (LZ1PJ) az első Thassos -i exedíciónk (J48DX, J48HW, J48XG - 2004) óta remek baráti kapcsolatot tartunk fenn. Évek óta invitál minket Bulgáriába egy hosszabb családi/rádiós látogatásra, melyet végül sikerült összeegyeztessünk a naptárainkkal.

1. nap / 2011.Aug.6

Reggel hatkor indultunk ketten (HA0HW - Laci & HA4DX Tomi) Rácalmásról (HA4DX QTH), egy gyors lángosra és pár baráti szóra megálltunk a Bordányi rádióamatőr találkozó helyszínén, majd másfél óra alatt átjutottunk a röszkei határátkelőn. Az Újvidék - Belgrád - Nis autópályákat elhagyva nem a "megszokott" Kalotina határátkelő felé vettük az irányt, hanem hallgatva a GPS-re továbbmentünk a Görög határ felé. Gyönyörű hegyvidéki táj, kissé nehezített szerpentines útszakasz, majd egy éles kanyar után feltárult előttünk - még Szerbiában - a Vlasina tó.

Az út innen már egyszerűbb, kevesebb a hajtűkanyar, majd kisvártatva feltűnt a határátkelőhely, melynek a nevét csak a rendkívül gyors (mindkét oldalon 1-1 perc?!) átjutást követően (mely alatt megcsodáltuk a kézzel nyitható sorompót az egysávos úton, majdnem szembe mentünk a "forgalommal" mert Laci javaslatára majdnem kihagytuk a már funkció vesztett fertőtlenítő árkot, és megvettük a Bulgáriában érvényes "autópálya matricát" is!) a helyiség vége tábláról sikerült kibetűzni: STREZIMIROVCI

A hátralévő alig 40 km alatt azon viccelődtünk, hogy vajon Iván miért nem telefonált még, hiszen ismerve utazási szokásainkat már feltételezhette volna hogy közel járunk. A vicc kedvéért elhangzott hogy csak akkor hív minket ha a mai napra vár, de ez később komolyra fordult, mert SMS jelzésünkre hogy "ETA 20 min to Breznik/LZ9W" az a válasz jött hogy "Today?" !

Végül nem volt gond, lett szállásunk, Iván is beesett a munkából hazafelé és velünk vacsorázott pacal levest és grillezett bolgár sajtokat. Vacsora után egy kicsit élvezkedtünk a LZ9W állomáson mint vendég operátorok: 20, 40 és 80 m-en naplóztunk az EU HF Ch. versenyen mintegy 250 QSO-t alig egy óra alatt az LZ9W logjába.

Tartalmas nap volt!

- folyt. köv.! -

HA0HW & HA4DX