Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
18 November 2011
Lezajlott aktiválások: HA FF 008
Egy hete támadt hirtelen felindulásból az ötletem, elő kellene készíteni egy hétvégi aktivitást a Körös-Maros Nemzeti Parkból!

A QTH-mhoz legközelebb eső terület - a Kardoskúti Fehértó- esett választásul.A mai napon, korán reggel kocsiba ültem és elindultam a tejföl sűrűségű ködben a terület felé. A Nemzeti Park szélén egy új építésű kilátót fedeztem fel. Gondoltam megfelelő lesz antennák telepítésére a hely és egyből felkerült a les tetejére egy 7MHz-es dipól antenna. Nagy felbuzdulásban következett a 14MHz-es is.
Az autómmal az antennák alá gurultam, beélesítettem az RH technikát. Jöttek is szép sorjában az állomások.A nagy riportosztás közepedte csikorgó kerekekkel megállt mellettem egy parkőr. Majd kiesett a kocsijából a nevetéstől. Hangosan, nevetőgörcsöt kapva jegyezte meg, jól összepókhálóztam a kilátót.
Próbáltam elmagyarázni neki mi célból tettem, de ő csak nevetett folyamatosan. Mindenáron le akarta fényképezni az RH antennákat.
Kérdezvén, hogy okoztam-e valami problémát, menjek-e el, válaszolta, nyugodtan maradhatok mert kárt nem okoztam.Próbáltam volna vele kommunikálni, de csak fogta a nevetőgörcs :-)
Még mindig nevetve beült a járgányába és elviharzott. Gondoltam, ez az ember még nem látott rádióamatőr antennát kifeszítve, nem tudta mire vélni a dolgokat ! :-))
Én csendesen folytattam tovább a QSO-zást. Szépen, rendjén álltak sorba az állomások riportért. Viszonylag csendes volt a sáv, munkanap lévén.De igy is sikerült szép, távoli összeköttetéseket létesítenem.
Megfogadtam, ide hamarosan vissza kell jönnöm!

Készülék: FT-7  10W  -  GK akkuról
Antenna : Félhullámú dipólok

VY73, 44 de HA8FY Zsolt

 

HA8FY
Kapcsolódó dokumentumok: