Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
2011. október 4.
Lezajlott aktiválés: HA FF 040
HAFF-040 - Somló-hegy, első hazai WFF aktiválásom!
Sajnos ez a nyár nem úgy alakult, ahogyan még 6W-ben terveztem, de most már elmúlt és végre jut időm rádiózni is...A Somló-hegy mellett gyakran elautóztunk már, messziről is szép, érdekes látvány, már rég kiszemeltem, mint lehetséges célpontot. A szép szeptemberi hétvégén felkerekedtünk, úgy terveztem, szombaton kirándulunk, felmérjük a terepet, valahol a hegyen egy pincénél megszállunk és vasárnap rádiózok.

Csak a helyszínre érve láttuk, hogy a hétvégén somlói bornapok rendezvényei zajlanak, így hosszas keresgélés után sem találtunk szállást…ha előre tudjuk, egy héttel elhalasztjuk a túrát vagy sátrat viszünk.

Így viszont egy kiadós vacsora után haza kellett jönni, vasárnap újult erővel próbálkoztunk a már ismert terepen.

Rádiós szempontból tökéletesek az adottságok a hegy tetején található kilátó környékén.

Az idő rövidsége miatt a magammal vitt W3DZZ-t nem raktam föl, a fák és az épület között nem lett volna gond ez sem, de megelégedtem az Afrikában már jól bevált többsávos vertikállal, így az aktivitás a felső sávokra terjedt ki. Ez talán rossz hír a hazai állomásoknak, de azért HA3HO-nak így is sikerült bekerülni a log-ba. Kisebb megszakításokkal három órát voltam QRV, 100 QSOval, sok szép emlékkel és sok tapasztalattal tértünk haza.

Ha az időjárás még engedi, október elején visszatérünk a Somló-hegyre és pótoljuk az elmaradt 40/80 méteres QSOkat :-)

Felszerelés: Elecraft K3/100W, Outbacker vertikál

73 es 44 de HG44FF, Péter

HG44FF - Péter