Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
2011. november 1.
Lezajlott aktiválás: HA FF 048
Radócz Laci barátom (HA0NAR) nemrég meglátogatott és bogarat tett a fülembe! Valami rendezvényre ment a tőlünk nem olyan messze, Kaposvár mellett fekvő Zselicbe és mellékesen megjegyezte, hogy ott van egy még soha nem aktivált HAFF körzet!
Ezek tudatában már csak némi információ gyűjtés és jó idő kellett, utóbbira nem is lehetett panasz  november első napjaiban.

A hosszú hétvégéből két napot szántunk az akcióra, jutott idő bőven kirándulásra játékra és rádiózásra is.

Érkezés után először végigjártuk a nagyon érdekes „Fekete Harkály” tanösvényt, sokat tanultunk az erdők világáról és még egy geocaching csapattal is találkoztunk. Az érdekes túra után két órát rádióztam majd elfoglaltuk szállásunkat a Katica-tanyán. Ebéd, játék majd ismét pár óra a rádió mellett.

 

Másnap a hűvös reggeli órákat töltöttem a készülék mellett, utána végigjártuk a Katica-tanya kalandparkját, ebédeltünk majd hazaindulás előtt még néhány QSO-val gyarapítottuk a logot, mely így a 381-es sorszámnál zárult.

A terjedés elég változékony, de összességében viszonylag jó volt.  HA7TM Tibi 21 megán hívott meg, a hosszú úton érkező jelei a normál mellé olyan visszhangot produkáltak, hogy a híres tihanyi is megirigyelhette volna HI.

Sajnos a szervezés nem volt tökéletes, nem tudtam időben előre értesíteni senkit a tervezett aktivitásról, de ez csak egyel több indok arra, hogy (ide is) mihamarabb visszatérjünk!

 

Felszerelés:  ICOM-7000 (50W), Outbacker vertikál

Linkek:

Katica tanya és Kalandpark: http://www.katicatanya.hu/

Szállás kereső, ahol rátaláltunk: http://kulcsoshaz.hu/

Nemzeti Park igazgatóság: http://ddnp.nemzetipark.gov.hu/

Zselic TK: http://ddnp.nemzetipark.gov.hu/index.php?pg=menu_1972

Zselici Csillagos égbolt park: http://www.astro-zselic.hu/

 

További fotók a Galériában! 


73 ES 44: Péter HG44FF

HA3AUI - Péter