Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
2011. november 18.
Lezajlott aktiválások: HA FF 008
Egy hete támadt hirtelen felindulásból az ötletem, elő kellene készíteni egy hétvégi aktivitást a Körös-Maros Nemzeti Parkból!

Был выбран район, ближайший к моему QTH — Фехерто в Кардоскуте.


Сегодня рано утром сел в машину и в густом тумане поехал в сторону района. На краю национального парка я обнаружил недавно построенную смотровую площадку. Я подумал, что место подойдет для установки антенн, и сверху на ловушку сразу поставил дипольную антенну на 7МГц. 14-мегагерцовая последовала с большим волнением.
Я закатил свою машину под антенны и активировал технологию RH. Станции выстроились в красивый ряд.

Посреди раздачи большого отчета рядом со мной остановился парковщик с визжащими колесами. Затем он выпал из машины со смеху. Он заметил вслух, с приступом смеха, что я хорошо обмотал дозорного паутиной.
Próbáltam elmagyarázni neki mi célból tettem, de ő csak nevetett folyamatosan. Mindenáron le akarta fényképezni az RH antennákat.
Kérdezvén, hogy okoztam-e valami problémát, menjek-e el, válaszolta, nyugodtan maradhatok mert kárt nem okoztam.Próbáltam volna vele kommunikálni, de csak fogta a nevetőgörcs :-)
Még mindig nevetve beült a járgányába és elviharzott. Gondoltam, ez az ember még nem látott rádióamatőr antennát kifeszítve, nem tudta mire vélni a dolgokat ! :-))
Én csendesen folytattam tovább a QSO-zást. Szépen, rendjén álltak sorba az állomások riportért. Viszonylag csendes volt a sáv, munkanap lévén.
De igy is sikerült szép, távoli összeköttetéseket létesítenem.
Megfogadtam, ide hamarosan vissza kell jönnöm!

Készülék: FT-7  10W  -  GK akkuról
Antenna : Félhullámú dipólok

VY73, 44 de HA8FY Zsolt

 


 

HA8FY
Kapcsolódó dokumentumok: