Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés

QRZ HA FF

A HA FF diplomaprogram egy, az egész világra kiterjedő program részeként a rádióamatőrök sajátos eszközeivel igyekszik felhívni a figyelmet a természetvédelem, a növény és állatvilág védelmének fontosságára. A program céljainak teljesülése érdekében rádióamatőrök létesítenek összeköttetéseket nemzeti parkokból, természetvédelmi területekről.

A program 2008-ban kezdődött a World Flora Fauna Alapítvány (WFF) és a Russian Robinson Club (RRC) pártfogásában, melyhez a magyar rádióamatőrök 2009-ben csatlakoztak a püspökladányi Regionális Rádiós Sportklub által életre hívott HG0WFF alkalmi hívójel használatával.

Sajnos az oroszok elvitték ezt a nagyszerű gondolatot a pénzszerzés irányába, így egyre többen szakítottak a WFF-el és valami újon, igazán nemzetközit, az eredeti célok érdekében működő szervezet létrehozásán kezdtek dolgozni. Így jött létre 2012-ben a World Wide Flora Fauna (WWFF) http://www.wwff.co/ demokratikus elvek mentén felépülő új szervezet.

 

Ahhoz, hogy a hivatalos WFF Award, a HA FF Award, vagy valamely más csatlakozott ország által kiadott diplomát megszerezd, nem kell mást tenned, mint a diploma kiírásoknak megfelelően  összeköttetéseket létesíteni a WFF program hivatalos listájában szereplő nemzeti parkokból és természetvédelmi területekről forgalmazó rádióamatőrökkel, és a szabályoknak megfelelően kérvényezed azt a kiadásért felelős szervezettől. Ennek módja, hogy felkeresed a WWFF oldalt, ott a logsearch linken regisztrálod magad és a menüpontoknak használatával ellenőrizheted az elért körzeteidet, illetve egyetlen kattintással kérvényezheted a különböző diplomákat.

A QRZ HA FF weboldalon minden szükséges információt megtalálsz a magyar programról, a már lezajlott és a tervezett HA FF körzet aktiválásokról. A témával és az oldallal kapcsolatos további kérdéseidet, javaslataidat és ötleteidet a szerkesztők címére elektronikus levélben is elküldheted, vagy felteheted a fórumba, amire így a szerkesztőkön túl az oldal látogatói - a HA FF közösség tagjai - is reagálhatnak.

„Lets save the green Planet Earth!” - Őrizzük meg a Földet zöld Planétának!

Jó terjedést kívánunk! MNI 73 (88) 44 and DX!  --HG0WFF, Laci, HA0HW HAFF Coordinátor