Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés

HA FF Diplomaprogram

A HA FF diplomaprogram oklevelei 2 kategóriában; HA FF körzetekkel létesített összeköttetésekért és megfigyelésekért (HA FF AWARD), valamint HA FF körzetek aktiválásáért (HA FF Activator) kérvényezhetőek. 

HA FF AWARD - azoknak a hívójeles rádióamatőröknek és SWL megfigyelőknek, akik a feltételeknek megfelelő számú, hivatalos referencia számmal rendelkező hazai nemzeti parkból és tájvédelmi körzetből működő rádióállomással naplóztak összeköttetést.

- A diplomának nincsen külön sávokra, vagy üzemmódokra kérvényezhető fokozata.

- Minden, Magyarországon engedélyezett rádióamatőr sáv és üzemmód használható.

- Földi telepítésű átjátszókon keresztül létesített összeköttetések a diplomákhoz nem érvényesek.

- Egy HA FF referencia számmal rendelkező körzetből csak egy összeköttetés érvényesíthető, függetlenül az onnan működő állomások eltérő QTH-jától. 

- A diplomához azon HA FF körzetekkel létesített összeköttetések érvényesek, melyeket az adott terület védetté nyilvánításának évétől (a HA FF körzetek listájában megadott év, január 1 után) naplóztak.

- Ha a kérvényben szereplő összeköttetések szerepelnek a WFF Online LOG -jában, nem szükséges a QSL lapok megléte. Ellenkező esetben a kérvényhez csatolni kell az összeköttetéseket igazoló QSL lapokat.

- A diplomák kérvényezése történhet elektronikusan: e-mailben (ha0khw@c3.hu) - amennyiben valamennyi összeköttetés szerepel a WFF Online LOG -jában. Ettől eltérő esetekben a kérvényt - az igazoló QSL lapokkal együtt - postai úton kell eljuttatni a WFF (HA) koordinátor: HA0HW - Szabó László - 4151 Püspökladány, Pf. 24. címére. A csatolt QSL lapokat - ellenőrzést követően - postai úton visszaküldjük a kérvényező által megadott címre.  

- A diplomák kiállításának és postázásának díját postai úton a WFF (HA) koordinátor: HA0HW - Szabó László - 4151 Püspökladány, Pf. 24. címére, vagy átutalással kérjük eljuttatni a Regionális Rádiós Sportklub, Püspökladány 61400155-15003676-00000000 számú bankszámlájára, vagy PayPal -on keresztül a saxy 'at' freemail.hu azonosítóra. 

A diplomák ára, fokozatonként:

belföldre: 1000 Ft,

külföldre 10 USD, vagy 7 EUR, vagy 7 IRC

- A BRONZ diploma igényléséhez 12 db HA FF körzettel kell összeköttetést igazolni, melyben legalább 5 Nemzeti Park - HA FF-001 –től HA FF-010-ig terjedő tartomány - kell szerepeljen. 

- A diploma SILVER fokozatának igényléséhez 24 igazolt körzettel kell rendelkezni - melyből minimum 8 Nemzeti Park kell legyen.

- Az ARANY fokozat megszerzéséhez valamennyi HA FF körzetből igazolni kell az összeköttetést.

 

HA FF Activator - azoknak, akik hivatalos referencia számmal rendelkező hazai nemzeti parkból és/vagy tájvédelmi körzetből működtettek rádióamatőr állomást az alábbi feltételek szerint: 

- Sikeres aktiválásnak ismerjük el, ha egy HA FF körzetből legalább 44 QSO-t létesít,

- erről értesítést küld a WFF (HA) program koordinátorának,

- az összeköttetések log-ját ADIF formátumban feltölti a hivatalos WFF Online LOG -ba.

- Az oklevél kérvényezése 3 sikeres aktiválást követően elektronikusan (ha0khw@c3.hu) történik, az aktiválások főbb adatainak megadásával.   

- Az oklevél kiállításának és postázásának díját postai úton a WFF (HA) koordinátor HA0HW - Szabó László - 4151 Püspökladány, Pf. 24. címére, vagy átutalással kérünk eljuttatni a Regionális Rádiós Sportklub, Püspökladány 61400155-15003676-00000000 számú bankszámlájára.

Az oklevél ára:

belföldre: 1000 Ft

külföldre: 10 USD, vagy 7 EUR, vagy 7 IRC