Hírek
Galéria
Hírlevél
Fórum
Hasznos linkek
HAFF Diploma
HAFF-xxx
Letöltés
2012. augusztus 25.
Lezajlott aktiválás: HA FF 006
Már rég szerettem volna elmenni a Hortobágyra, és most a két hetes nyári vakációnk alatt ez meg is valósult. Hogy a WFF aktivitást hasznos dologgal is párosítsam jött az ötletem, hogy a madár kórházból lehetne-e forgalmazni egyúttal annak és a kórház munkájának jelentőssgét propagálni a természetvédelem szempontjából.

Amikor felhívtam a Madárkórházat, Dr. Déri János ( a "pusztadoktor" ) is jó ötletnek tartotta a rádiós kitelepülésemet, és érkezésemkor is szívélyesen fogadtak.

 

Hamar neki is álltam 80m-re egy dipól felszerelésének az udvar közepén lévő magányos fa villanyoszlopra, közben hosszabbítóval kivezették részemre a hálózati feszültséget. Az ICOM IC-745 rádiómat üzemeltem be és kb. 50-60Wattal (a QRP 1:1-es balun végett)  forgalmazni kezdtem  három gyógyuló félben lévő gólya kölök társaságában.

 

A nyári szünetben itt tevékenykedő önkéntes diákok a szemem láttára engedtek szabadon egy sarlós és egy molnár fecskét. Ahhoz képest többen is hívtak, hogy hétköznap reggel volt. Majd dél körül amikor már nem nagyon akadt ellenállomás, a hőség is kb. 37 fok volt, elő szedtem a batyuból egy 12m-es szerelt koaxot és némi huzalt amiből rögvest született egy dipól 7MHz-re, annyira jól sikerült, hogy ehhez sem kellett Tunert alkalmazni. 40m-en is összejött huszonegy-néhány QSO, majd vissza tekertem 80m-re és este fél nyolcig jöttek a hívó állomások . Összesen 76 SSB QSO jött össze, és sokan hozzá fűztek madaras élményt vagy ép a madárkórházzal kapcsolatban pár jó szót.

 

Így zajlott hát a WFF aktivitásom a Hortobágyi Madárkórházból, ahol igen sok érdekes dolgot is meg lehet nézni, szinte mint egy vadasparkban. Csak ajánlani tudom, hogy látogassatok el ide gyerekekkel, mert nekik is igazán sok élményt nyújt.

Üdvözlettel VY 73-44!  Gábor HA8LKM

 

HA8LKM - Gábor